LIVE DARI MAHKAMAH






SIARAN LANGSUNG INI JUGA DISIARKAN DI biaqpila.blogspot.com
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

celcom 3G memang berukband terlaju di dunia




Baru-baru ni aku terima sms dari celcom,bunyinya begini:

A friendly reminder, your data usage is reaching the allocated 5GB/ mth (Celcom Broadband Policy). Pls reduce your usage to avoid having your speeds managed.

Setahu aku,plan yang aku langgan tu namanya celcom 3G Unlimited. Kalau dah unlimited pasal apa ada limit 5GB/bulan pula? Mangkuk hayun punya celcom.Tak habis-habis nak menipu pengguna.

Kalau aku tahu ada limit baik tak payah pakai dari mula.Memang patutla orang gelar celcom berukband.Sudahla broadband berkelajuan tahap berukband lepas tu pula ada limit walaupun namanya unlimited.Ada ka patut sebelum sampai limit 5GB sebulan pun kelajuan celcom 3G ni lembab gila, bila dah lebih 5GB kelajuan itu diperlahankan lagi oleh celcom.Anda pasti dapat bayangkan dalam keadaan normal kelajuan 10km/j kemudian diperlahankan lagi menjadi 5km/j.Ia boleh diibaratkan seperti kelajuan kura-kura demam terkena virus selesema babi berbanding kura-kura yang sihat.

Sesiapa yang mengalami masalah sama, dan ingin membuat aduan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia bolehlah menghantar email ke aduanskmm@cmc.gov.my atau klik di sini.
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Share It

Labels