CELCOM BERUKBAND -kelajuan lebih hina dari dial-up





Dah lama gua tak hantam celcom berukband ni.Rasanya dekat 3 dekad jugak la.Bukan apa,gua kesian jugak selalu maki-maki dia punya awek2 customer care tu.Depa cuma makan gaji saja.Maki pun tak guna.Habih kuat depa akan cakap celcom sedang buat upgrade.Itupun selepas depa suruh gua try restart handphone atau modem,tapi berukband tetap slow macam siput barbies pregnant 8 bulan.


Kali ni gua nak maki celcom pasai 5GB LIMITED data tu,walaupun nama plan yang gua langgan CELCOM BERUKBAND 3G UNLIMITED.Lu orang bayangkan kalau pakai hari-hari sebelum cecah 5GB penggunaan data pun dah slow nak mampus,bila dah cecah 5GB penggunaan data,celcom akan menambahkan lagi kesengsaraan pada kelajuan berukband tersebut sampai ke tahap paling hina.Lebih hina daripada kelajuan dial-up tahun 1998.


Patutnya kalau sebelum cecah 5GB pun dah slow,tak payah la dok berkira sangat pasal limit tu.Pelanggan bayar untuk kelajuan 3G iaitu 384kbps bukannya 80kbps.


Gua tahu celcom ni hanya pandai menterkedarah duit pelanggan saja.Depa bukan peduli pelanggan dapat apa yang dibayar samada sepadan ataupun tidak dengan perkhidmatan yang diberikan.Pi melingkup la dengan pelanggan.


Setiap kali gua komplain,alasan standard depa ialah:upgrade akan dibuat di kawasan tuan...Jawapan sama semenjak tahun 2009 sampai la ni...kah!kah!kah!


Monkey United FC
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Share It

Labels